Hogyan készülj fel sminkelés előtt? - 5 Lépés, amit ne hagyj ki!

Időpontod van sminkeshez? Szuper!

Csodálatos átváltozást szeretnél? Akkor tegyél érte!

Minden festmény csak annyira szép, mint a vászon, amire rákerül. Ez a pár trükk biztos segíteni fog, hogy a lehető leggyönyörűbb legyél!

 

1. Tisztítsd meg az arcod!

 

Szerencsére ezt a történetet, csak mesélték, de akkor is elszomorít. Egyik kolléganőm nem olyan régen sminkelt egy tünemény lányt. A munka befejeztével megkérdezte, ugye van vízálló lemosója, hisz csak azzal fog lejönni az elkészült smink. A lány nagy szemekkel nézett. " Dehogyis! A mai kozmetikumok olyan jó minőségűek, hogy nem kell lemosni őket!" Ó jaj... Te ne legyél ilyen!

d4ea6a70ee242bd9d9f1c3358ee26b3d.jpg

A reggeleidet kezd azzal, hogy hűvös vízzel átmosod az arcod! Ez nem csak felébreszt, hanem összehúzza a pórusokat, és csökkenteni fogja a szem alatti táskák puffadtságát is. De a lényeg az, hogy meg is tisztítja a bőröd. A szervezet éjszaka, miközben alszol, végzi a tisztító folyamatok nagy részét. Ezért ébredünk gyakran arra, hogy - "Uramisten milyen pattanás nőtt az orrom hegyére!" -  Reggel ezeknek a folyamatoknak a végtermékeiket kell lemosnod az arcodról! 

Este, a nap végeztével használj bármilyen sminklemosót. Ez lehet habállagú vagy lemosó kendő, a lényeg az, hogy eltávolítsa a sminked legnagyobb részét. Ezután töröld át a bőrtípusodnak megfelelő tonikkal az arcod, hogy minden maradék szennyeződést is eltüntess. Meg fogsz lepődni, mennyi minden maradt még ilyenkor az arcodon!

A lemosást én mindig egy lágy vizes öblítéssel zárom le, mert imádok úgy a tiszta paplanba bújni, hogy tudom, mindenhol csillogok-villogok, :)

2. Hidratáld és ápold a bőröd!

 

Ezt nem is kell ragozni. A bőrtípusodnak megfelelően reggel este hidratáld a bőröd! Lehet ez szérum, krém, olaj... a lényeg, hogy a bőröd megfelelő mennyiségű táplálást kapjon! Mert, ha nem.... Hallottál már a ráncokról? 

letoltes.jpg

3. Az arcradír a legjobb barátod!

 

Még a MAC-ben történt velem, hogy egy nagyon száraz bőrű lány elmesélte, rajta egyik alapozó sem mutat szépen. Szegénynek látványosan hámlott az orrán és a homlokán a bőr, így azt ajánlottam, használjon erősebb bőrradírt, mert ezek miatt a száraz részek miatt nem szép a bőre. Ekkor szembesültem a magyar valósággal.. ( Nem, nem a politikaival, a másikkal! )

A magyar nők nagy része ( pacsi a kivételnek ) nem tudja, mi az a bőrradír. Így természetesen nem is használják. 

images_products_creamy-face-scrub_4.jpg

A bőrradír lényege, hogy a benne lévő szemcsék eltávolítják a bőr elhalt hámrétegét. Ez lehet gyengédebb, erősebb a bőrtípustól függően. A bőr a használata után pihe-puha és sima lesz, a pórusok kitisztulnak. Bye-Bye miteszerek! Hetente 2x mindenképp ajánlott a használata! :)

Ha sminkeshez mész, előtte való este kötelező! 

4. Idd, idd, idd!

 

Igyál. Vizet, teát, limonádét. Nem, nem cukros löttyöket, amitől csak ki fog pattogni az arcod. Mind tudjuk és olvastuk már millió helyen, mennyi folyadékot kéne naponta a szervezetünkbe juttatnunk. Én csak arra kérlek, próbálj minél többet. Előbb-utóbb hozzászoksz a nagyobb mennyiséghez, és meg fogsz lepődni a változásokon, amiket a bőrödön és a hajadon tapasztalsz majd! Az ajkaidról nem is beszélve! 

water-flowers-drink-pot-large.jpg

Mielőtt sminkeshez mész, figyelj a folyadékbevitelre! A rúzsod sokkal szebb lesz a hidratált ajkaidon! Igen, igen, minden sminknél használunk ajakápolót, de hidd el, az nem elég. :)

5. Kérem, ne zavarjanak!

 

Ha kimerült vagy, a bőröd kiszárad, élettelen és szürkés-fakó lesz. A karikákat meg sem említem.. Próbálj rendszert vinni a napjaidba és körülbelül ugyanakkor elaludni és felkelni. Tudom, butaságnak hangzik, de ennek a tippnek köszönhetően 8 napokat is végig tudok dolgozni, anélkül, hogy felborulna a szervezetem egyensúlya. Az egyik nagyon kedves barátomtól tanultam ezt, és higgyétek el nekem, én is kinevettem először. Felnőtt, kompetens nő vagyok! Majd tudom én aztat, hogyan kell..!! Ja, nem...várj igazad volt..

pexels-photo-46100-large.jpeg

 

Remélem, párat megfogadsz a tanácsaim közül, és ezzel egy életre megváltoztatod a bőrödet! :)

 

Vannak saját titkos tippjeid? Oszd meg velünk kommentben!